Aquatherm blue pipe

Aquatherm blue pipe

Benyttes til kjøle-, kulde-, varme- og trykkluftsanlegg, i tillegg til mange spesialapplikasjoner. Systemet eliminerer all korrosjonsproblematikk, og gir et lavere lydnivå enn metallrør.

Om blue pipe
Rør og deler sveises sammen med fusjonsteknikk hvilket gir korte monteringstider. F.eks tar det 8 sekunder å sveise sammen rør Ø20mm. Rørsystemet kan trykksettes og tas i bruk umiddelbart etter sveisingen. Sortimentet er i dimensjoner Ø20mm-Ø630mm. Produsenten Aquatherm, har utviklet en produksjonsmetode ved å integrere en spesiell glassfiberforsterkning. Resultatet av dette ble en unik kombinasjon av de ulike materialene og minimal lengdeutvidelse ved temperaturendringer (tilnærmet likt metallrør). På grunn av veggtykkelsen og varmeledningsevnen er isolasjonsbehovet lavere enn for metallrør.

 

To typer blue pipe
Rørsystemet blue pipe lages i to serier, med og uten oksygensperre med benevnelse OT. Blue pipe OT benyttes i applikasjoner som krever oksygensperre, som varmeanlegg med høye temperaturer.

 

Rørsystemet har en unik sammenføyningsteknikk
Blue pipe i dimensjoner fra 20 mm til og med 125 mm kan sammenføyes med fusjonssveising, En unik sveisemetode uten bruk av lim eller pakning som gir en vannskadesikker installasjon. Rørsystemet kan også sammensveises med elektromuffer i dimensjoner opp til og med 250 mm, 125 mm for OT rør. Dimensjoner fra 160 mm og oppover kan sammensveises med buttsveisemaskin.

 

Rørsystem med svært lang levetid
Når blue pipe er installert i en bygning er det ikke behov for utskiftning av rørsystemet i byggets levetid. Levetiden til rørsystemet er fra 50-100 år.