Er du forberedt?

Bilde: Vannlekkasje på kjøkkengulv (Shutterstock).
Bilde: Vannlekkasje på kjøkkengulv (Shutterstock).

Er du forberedt?

Tall fra Finans Norge og forsikringsselskapene avdekker at vannskader oppstår så hyppig at de aller fleste vil oppleve det minst én gang i livet. Er du forberedt?

Vi pusser opp som aldri før og nordmenn er kjent for å legge mye tid og penger i hjem og hytte. For ikke å snakke om interiør og andre eiendeler.

 

Vi bruker med andre ord store summer på oppgradering, men glemmer ofte et viktig element -nemlig å beskytte det vi har gjennom forebyggende tiltak. Vi tegner bolig- og innboforsikringer i håp om at det skal redde oss hvis uhellet er ute. Det man ofte ikke tenker på er tiden og kreftene det tar å dokumentere skaden, få godkjent erstatning og få noen til å rette opp skaden -midt i en hektisk hverdag. Hadde det ikke vært mye enklere å installere en ventil som stopper vannet fra å strømme ut med flere bars trykk?

 

Det er her en automatisk vannstoppventil, også kalt lekkasjestopper, kommer inn. En liten, men svært betydningsfull ventil som rørleggeren monterer på hovedvanninntaket. Ikke bare blir du varslet ved en lekkasje, men ventilen stenger vanntilførselen i bygget og minimerer dermed skadeomfanget. Ventilen kommuniserer med trådløse sensorer som plasseres der det er behov, men et minimum er som spesifisert i TEK17 (§ 15-5. Innvendig vanninstallasjon):

«Der tilkoblingspunktet eller tappestedet på bygningens vanninstallasjon er uten overløp (...)». Dette betyr i praksis under kjøkkenbenk, på toalettrom uten sluk, i integrerte kaffemaskiner tilkoblet vann m.m.

 

Som en av de ledende rørleverandørene i Norge, med fokus på rør-i-rør og vannbåren varme, ønsket vi å utvikle en egen vannstoppventil basert på snart 50-års erfaring i bransjen. Resultatet er Arjonstop® og Arjonstop® connect; en serie automatiske kuleventiler tilkoblet trådløse fuktsensorer som styres av en kontrollenhet, trådløs veggbryter og/eller app. Du kan selv avgjøre om du ønsker basismodellen Arjonstop® eller Arjonstop® connect som kan styres fra en app på telefonen, sammen med varme, lys, smartplugger og andre smarthuskomponenter i vår Arjonsmart-serie. Enklere blir det ikke!

 

Visste du at med en automatisk vannstoppventil får du til og med rabatt på forsikringspremien? Så viktig synes nemlig forsikringsselskapene det er at du gjør det du kan for å minimere skadeomfanget.

 

Arjonstop® og Arjonstop® connect selges via grossist. Ønsker du mer info kan du lese mer om produktene her. Arjonstop® må installeres av rørlegger.