Aquatherm green pipe

Aquatherm green pipe

Rørsystemet er produsert i polypropylen, PP-R, og benyttes til kaldt og varmt forbruksvann, samt mange spesialapplikasjoner.

Aquatherm green pipe eliminerer all korrosjonsproblematikk, og gir et lavere lydnivå enn metallrør. Rør og deler sveises sammen med fusjonsteknikk, hvilket gir korte monteringstider. F.eks. tar det 8 sekunder å sveise sammen rør Ø20mm. Rørsystemet kan trykksettes og tas i bruk umiddelbart etter sveisingen. Sortimentet er i dimensjoner Ø20mm-Ø315mm.

 

Glassfiberforsterkning
Produsenten Aquatherm, har utviklet en produksjonsmetode ved å integrere en spesiell glassfiberforsterkning. Resultatet av dette ble en unik kombinasjon av de ulike materialene og minimal lengdeutvidelse ved temperaturendringer (tilnærmet likt metallrør). På grunn av veggtykkelsen og varmeledningsevnen er isolasjonsbehovet lavere enn for metallrør.

 

Green pipe
Rørsystemet lagerføres i godstykkelsene SDR 7,4 i dimensjonene 20 og 25 mm og SDR 9 i dimensjonene fra 32 mm og oppover. På forespørsel kan green pipe leveres som et pre-isolert rørsystem og som et UV-behandlet rørsystem.

 

Rørsystemet har en unik sammenføyningsteknikk
Green pipe i dimensjoner fra 20 mm til og med 125 mm kan sammenføyes med fusjonssveising. En unik sveisemetode uten bruk av lim eller pakning som gir en vannskadesikker installasjon. Rørsystemet kan også sammensveises med elektromuffer i dimensjoner opp til og med 250 mm. Dimensjoner fra 160 mm og oppover kan sammensveises med buttsveisemaskin.

 

Rørsystem med svært lang levetid
Når green pipe er installert i en bygning er det ikke behov for utskiftning av rørsystemet i byggets levetid. Levetiden til rørsystemet er fra 50 til 100 år.