Brannskader

Brannskader

Å få hjemmet sitt totalskadet i en brann er noe av det mest følelsesmessige som kan skje oss, da vi uten forvarsel kan miste alt vi eier, og det kjæreste vi har. Men brannskader kan forebygges.

Det å få hjemmet eller arbeidsplassen ødelagt av en brann, er et mareritt. Selv om brann kan ramme alle, og brannårsakene kan være mange, kan du med effektive hjelpemidler redusere faren for brannskader betydelig.

 

Elektronikken tar fyr
Årsaken til at branner oppstår, kan være mange, for eksempel på komfyren under matlaging, i vaskemaskin eller tørketrommel under klesvask. Den viktigste årsaken er at våre hjem er utstyr med betydelig mer teknologi med elektriske komponenter enn tidligere. Mange av disse står på til alle tider av døgnet, i såkalt dvalemodus.

 

Det er gassen som dreper
Våre hjem og arbeidsplasser fylles av elektriske hjelpemidler som er en kilde til mange brannskader. Brann i elektriske komponenter forårsaker branngasser og røykforgiftning. De fleste som omkommer av brann i norske hjem, dør ikke av selve brannen, men av at de kveles av røykforgiftning. Hvis du sover, vil du trolig ikke våkne før det er for sent.

 

Reduser brannskader på et tidlig tidspunkt
Et sprinkleranlegg eller vanntåkeanlegg vil stoppe brannen på et tidlig tidspunkt, gi bedre sjanser for å redde liv og hindre store materielle skader.

 

Nye lovkrav reduserer brannskader
Nye lovkrav i alle nybygg, med mer enn to etasjer over bakkeplan, krever installasjon av sprinkler eller vanntåkeanlegg. Bor du i en slik type bolig uten automatisk slukkeanlegg, er det beste tiltaket å kontakte en rørlegger / sprinklerinstallatør for å installere et automatisk slukkeanlegg.

 

Sprinkler- og vanntåkerørsystem fra Armaturjonsson
Armaturjonssons red pipe system er et fremtidsrettet sprinkler- eller vanntåkerørsystem, som har de nødvendige godkjennelser for å benyttes i boligbygg.

 

Løsninger for alle type boliger og bygg
Våre anerkjente og gjennomprøvde deler fra GF JRG benyttes dessuten av Prevent Systems AS i deres vannskadesikre og utskiftbare vanntåkesystem, kalt PrevPex, for boliger og leiligheter. Se FDV produktdatablad og teknisk godkjenning for PrevPex.

 

Automatisk slukkeanlegg
Bygninger som har installert sprinkleranlegg eller vanntåkeanlegg vil ikke kunne bli totalskadet, fordi de automatiske sprinklerhodene utløses av unormal høy romtemperatur. Anlegget utløser alarm, slik at rømning kan foretas på et tidlig tidspunkt, og vann eller vanntåke kveler flammene. Dette både redder liv og hindrer materielle skader.

Uansett hvordan du bor, har vi en løsning som dekker ditt behov for å unngå brannskader.

Kontakt oss for mer informasjon.

 

Redusert forsikringspremie
Foruten å sikre liv og verdier vil installasjon av et sprinkleranlegg eller vanntåkeanlegg medføre lavere forsikringspremie på bygningen som er sikret med automatisk slukkeutstyr.

FLERE LØSNINGER

  • Aquatherm red pipe

    Aquatherm red pipe

    Rørsystem for sprinkling og vanntåke

    Benyttes til våte sprinkler og vanntåkeanlegg, og har godkjenning etter NS- INSTA 900-1 og 3.

    Les mer