Aquatherm red pipe

Aquatherm red pipe

Benyttes til våte sprinkler og vanntåkeanlegg, og har godkjenning etter NS- INSTA 900-1 og 3.

Hva slags rør er Aquatherm red pipe?
Aquatherm red pipe er produsert i polypropylen, PP-R, og benyttes til sprinklerrørsystem. Systemet eliminerer all korrosjonsproblematikk, og gir et lavere lydnivå enn metallrør. Rør og deler sveises sammen med fusjonsteknikk, hvilket gir korte monteringstider. Eksempelvis tar det 18 sekunder å sveise sammen et Ø40mm rør. Rørsystemet kan trykksettes og tas i bruk umiddelbart etter sveisingen. Sortimentet omfatter deler i dimensjonene Ø20mm-Ø125mm.

 

Glassfiberforsterkning
Produsenten Aquatherm, har utviklet en produksjonsmetode ved å integrere en spesiell glassfiberforsterkning. Resultatet av dette er minimal lengdeutvidelse ved temperaturendringer (tilnærmet likt metallrør). På grunn av veggtykkelsen og styrken til rørsystemet kan det benyttes som vanntåkeanlegg.

 

Bruksområder.
Red pipe kan benyttes som rørsystem til våte sprinkler og vanntåkeanlegg. Systemet har godkjenning etter NS-INSTA 900-1 og 3. Dette gjelder også for innstøping/innbygging i bygningskonstruksjoner. Rørsystemet har også godkjenning etter NS-EN 12845 i klassene LH, OH1, OH1, OH3 og OH4 med enkelte begrensninger.

 

Godkjent av forsikringsselskapene, FG Godkjent.
Forsikringsselskapene er svært opptatt av gode slukkesystemer med lang levetid som gir lav risiko for skadeutbetaling i objektenes levetid. Forsikringsselskapene setter også som krav at de som monterer rørsystemet skal ha tilstrekkelig opplæring i rørsystemet og ha avlagt KP eksamen. Forsikringsselskapene gir rabatt i forsikringspremien når nevnte krav er ivaretatt. Armaturjonsson AS arrangerer kurs for montører som ønsker sertifisering.

 

Rørsystem med svært lang levetid.
Når red pipe er installert i en bygning er det ikke behov for utskiftning av rørsystemet i byggets levetid. Levetiden til rørsystemet er fra 50-100 år.

FLERE LØSNINGER

  • Brannskader

    Brannskader

    Hvordan unngå brannskader

    Å få hjemmet sitt totalskadet i en brann er noe av det mest følelsesmessige som kan skje oss, da vi uten forvarsel kan miste alt vi eier, og det kjæreste vi har. Men brannskader kan forebygges.

    Les mer