Moss kommune kontrollerer legionella med høy temperatur og sirkulasjon

Bilde: Daniel Mothe i Moss Kommunale Eiendomsselskap (fra VVS Forum).
Bilde: Daniel Mothe i Moss Kommunale Eiendomsselskap (fra VVS Forum).

Moss kommune kontrollerer legionella med høy temperatur og sirkulasjon

Hycleen Automation System

Nylig kunne Moss kommune innvie to nye anlegg som vil redusere faren for oppblomstring av legionella eller andre uønskede bakterier i varmtvannet.

✅  – Prinsippet for Hycleen er at det installeres ventiler med innebygget temperaturføler som dokumenterer varmtvannstemperaturen i sirkulasjonsledningen. Ventilene plasseres ute i bygget eller alternativt på en fordeler i teknisk rom, som da sitter på enden av sirkulasjonsledningen. En vet dermed at man har rett temperatur på hele systemet, da endepunktet kontrolleres før vannet går tilbake til berederen. På denne måten sikrer en at en alltid har temperaturer som legionella ikke trives med.
🌡🕒  – Systemet er enkelt å installere og sette i drift. Det gir mulighet for automatisert spyling av delstrekninger som blir lite brukt, for dermed sikre en god vannhygiene. Systemdata (temperaturer, tider osv.) logges, evalueres og vises på en 10-tommers berøringsskjerm. Systemdata kan også enkelt overvåkes eksternt, statusinformasjon og uvanlige hendelser rapporters via pushmeldinger, forklarer Sebastian Gabrielsen, produktsjef hos Armaturjonsson.
🤗  Takk til Moss Kommunale Eiendomsselskap og GK Rør Moss for samarbeidet.
❓ Vite mer om Hycleen Automation System? Kontakt vår produktsjef, Sebastian, på sog@armaturjonsson.no.