Hygiene i vannsystemer

Bildet viser et Hycleen automasjonssystem.
Bildet viser et Hycleen automasjonssystem.

Hygiene i vannsystemer

God vannhygiene er viktig, og bakteriell vekst i rørsystem kan få store konsekvenser. Legionellabakterien er en av bakteriene som kan vokse i rørsystem, og gi sykdom hos mennesker, som i verste fall kan føre til dødsfall.

I TEK17 står det at installasjoner skal prosjekteres og utføres slik at god helse ivaretas ved at bakterievekst forebygges. Armaturjonsson har mange produkter som bidrar til å forebygge bakterievekst. Her vil vi presentere noen systemer og produkter som hjelper deg å sikre god vannhygiene.

 

Sanipex

JRG Sanipex er et rør-i-rør-system for å distribuere drikkevann innendørs i alle typer bygg. Sortimentet er det bredeste på markedet, og muliggjør utallige praktiske løsninger. Systemet har alle nødvendige godkjenninger for det norske markedet. Takket være systemets unike kuplingsteknikk og konstruksjon sikrer det høy gjennomstrømning, innsnevringer og dødlommer unngås, og faren for bakterievekst minimaliseres. Den samme kuplingsteknikken og dermed gode egenskaper, finner vi også i alupex-systemet JRG Sanipex MT. Se vår utvalg av JRG Sanipex produkter!

 

Hycleen automasjonssystem

Hycleen automasjonssysten fra GF Piping System, levert av Armaturjonsson AS, tilbyr en sofistikert pakke for å automatisere installasjoner av drikkevann. Sensorer og kontrollenheter integrert i ventilene loggfører og dokumenterer lovpålagte data. Kontrollenheten styrer alle prosesser og tilfører med alle sine funksjoner en hygienisk upåklagelig, optimalisert drikkevannsinstallasjon. De synkroniserte komponentene er kablet sammen på en måte som er svært enkel å håndtere.

 

JRG CleanLine Kombi

JRG CleanLine Kombi, sikrer at ikke kalk, rust, sand eller andre partikler kommer inn i boligens rørsystemer som følge av reparasjoner eller feil på det offentlige nettet. Filteret kan også leveres med reduksjonsventil, og filteret fjerner uønskede partikler i vannet, reduserer risikoen for funksjonsfeil i maskiner og utstyr, og sikrer korrekt vanntrykk. Men det beste med akkurat dette produktet er at det er selvrensende og trenger dermed ikke jevnlige filterskift. Gå til produktsiden for JRG CleanLine kombi.

 

Legiostop

JRG LegioStop er en myktstengende ventil uten dødlommer, dermed blir det minimal risiko for groing av biofilm med bakterievekst. Produktene inneholder også tilbakeslagsventil som sikrer mot tilbakestrømning ved uventet trykkfall og hindrer forurensning i det offentlige ledningsnettet. Ventilen kan brukes som kontrollerbar hovedstoppekran (væskekategori 2). Les mer.

 

Jrgutherm 2T

Jrgutherm 2T er en termisk reguleringsventil som regulerer vannmengden på sirkulasjonsledningen.  Ventilen har to termostater slik at det ikke er behov for by-pass forbi ventilen under termisk desinfisering. Den ene temperaturen stilles inn på ønsket temperatur for daglig drift, den andre temperaturen for termisk desinfisering. I tillegg til å få desinfisert ventilen, vil du under den daglige driften spare oppvarmingskostnader ved at sirkulasjonen kun vil gå gjennom blandeventilen, ikke oppvarmingskilden dersom temperaturen er over ønsket sirkulasjonstemperatur.

 

Vi kan gi deg veiledning og gode tips når det kommer til valg av produkter for god hygiene i vannsystemer. Kontakt oss i dag.

FLERE NYHETER

 • Vannskadesikre løsninger

  Vannskadesikre løsninger

  Kuplingsteknikk, Legionella og automatiske vannstoppere

  Når det monteres nye kjøkken og bad i dag er det viktig å følge de tekniske kravene som stilles til byggverk (TEK17), om utskiftbarhet og lekkasjesikkerhet for monterte sanitæranlegg. Velger man smarte løsninger vil det være både tids- og pengebesparende over tid!

  Les mer
  Sanipex rør-i-rør og fordelerskap
 • JRG Sanipex MT er offisielt godkjent som Greenbuildings produkter

  JRG Sanipex MT er offisielt godkjent som Greenbuildings produkter

  JRG Sanipex MT er det første rørsystemet som er offisielt godkjent som Greenbuildings produkter.

  Les mer
 • Ernströmgruppen miljøklassifiserer sine egne selskap

  Ernströmgruppen miljøklassifiserer sine egne selskap

  Ernströmgruppen miljøklassifiserer sine egne selskap

  Hos Ernströmgruppen, som eier 25 små selskaper i ulike bransjer, hadde bærekraftighetsprogrammer havnet litt bak, av den enkle grunn at det var ingen åpenbare miljøverstinger i porteføljen. Men nå er det tatt litt mer hånd om saken. Da administrerende direktør Pontus Cornelius startet sitt arbeid, var hans første handling å kontakte andre forretningsaktører for å finne ut hvilke verktøy som var tilgjengelige for enkelt å miljøklassifisere små og mellomstore bedrifter. Han ble fortalt at det var løsninger, men at de som eide dem ikke ville la ham bruke dem.

  Les mer
  Ernströmgruppen AB
 • Miljøprisen 2017 fra VB

  Miljøprisen 2017 fra VB

  Aktuelt

  Vi tok hjem pris under VB's generalforsamling!

  Les mer
  Fv; Rolf Ivar Løland, Øyvind Christiansen, Marie Kolbu og Richard Larsen.