En Kjær partner

Trond Kjær (til venstre) sammen med prosjektleder Marius Sanner utenfor forretningen og kontoret i Våle i Vestfold.
Trond Kjær (til venstre) sammen med prosjektleder Marius Sanner utenfor forretningen og kontoret i Våle i Vestfold.

En Kjær partner

Sanipex 25 år i Norge

- Jeg husker ikke akkurat hva det var som overtalte meg til å prøve. Det var sikkert en god selger. Men vi drev med noe annet som vi hadde mye plunder med, og ble umiddelbart fornøyd med Sanipex. Siden har vi vært med hele veien, forteller Trond Kjær.

Omskolert fra jobben på høvleri kom Kjær inn i rørleggerbedriften ledet av hans far på slutten av 1980-tallet De jobbet sammen i mange år, før senior pensjonerte seg og overlot ledelsen til sønnen. Opprinnelig var de tre personer. I dag er de 17 og leverer service, prosjekt og varme i hele Vestfold, nordover til Drammen og inn mot Oslo.

 

Fra kontoret der dokumentasjonsmappene har vokst seg ut av bokhylla og utover skrivebordet forteller han at Sanipex har vært med på hele reisen.

 

Scorer både på oppdrag og kontoret

- Hvorfor skal du bytte til noe som er dårligere når både guttene og vi på kontoret mener vi har det beste?, spør Kjær, og utdyper :

 

- Måten systemet er bygget opp på, at det er lett å montere for guttene ute på oppdrag og at alt alltid fungerer. Har du først brukt rett verktøy og dratt til, så sitter det. Vi har aldri hatt vannlekkasje med det.

 

- Selv om du var førstemann som skrudde, sitter du nå med bestilling og logistikken. Hvordan opplever du dem fra kontorstolen?

 

- Jeg har jo vært med noen generasjoner nå, og overlevd noen selgere som har kommet og gått. Men Armaturjonsson har vært gode hele veien og alltid vært flinke til å følge opp. De kommer med nyheter og besøker oss for å gi opplæring, sier Kjær.

 

- Livsløpskvalitet viktig

Over møtebordet på kontoret henger tavlen som viser hvilke prosjekter de ansatte er rundt på til enhver tid. Biler svinger inn og ut av gårdsplassen utenfor det gamle trehuset, fem minutter fra E18 og avkjøringa til Horten. Ansatte – eller guttane – som Kjær kaller dem, henter nye deler og forsvinner til nye oppdrag. Telefonen ringer konstant.

 

- Folk stoler på at det rørleggeren kommer med er bra. Det er også oss de kommer til om noe er galt, derfor må produktene vi bruker være gode. Livsløpskvalitet er viktig for oss, og med Armaturjonsson og Sanipex er vi alltid ivaretatt om noe skulle gå galt, sier han.

 

Med ”sølvbryllup” kommer gjerne slitasje inn i et hvert forhold. Ekteskapet med Sanipex er Kjær imidlertid trygg på at vil fortsette å utvikle seg til det bedre.

 

- De er veldig flinke til å forbedre seg hele veien og gjøre ting lettere. Det er heller vi som ikke alltid rekker å følge med.