Armaturjonsson går under jorden!

Aquatherm blue pipe OT ti, Rosenholm skole
Aquatherm blue pipe OT ti, Rosenholm skole

Armaturjonsson går under jorden!

Pressemelding

Armaturjonsson er kjent for rørsystemer for trykksatt vann innendørs, men tar nå steget på utsiden av grunnmuren.

«Via vår leverandør i Tyskland, Aquatherm GmbH, har vi tilgang på preisolerte PP-R rør som er klare for å legges i grøften. Det at rørene kommer ferdig isolert og har lav vekt, hjelper rørleggeren til å få en effektiv produksjon på byggeplassen. Det at rørene har lang levetid, minimum 50 år, er noe som betyr mye for den som eier anlegget», sier en engasjert produktsjef Arne Jeksrud i Armaturjonsson.

«Red pipe er det rørsystemet som vi har solgt mest av, men parallelt med dette har vi jobbet med å få markedet til å se verdien av å bruke green pipe til forbruksvann og blue pipe/ blue pipe OT i varme-, kjøleanlegg og trykkluft. Lav vekt, korrosjonsfritt, sikker skjøtemetode samt lang levetid på rørene, er noen av verdiene vi ser at markedet har tatt til seg» sier teknisk sjef i Armaturjonsson Thorn Fredrik Hemsen.

 

I sommer har Armaturjonsson levert sine første prosjekter med preisolerte PP-R rør.

 

Det har blitt levert rør til:
Aase rør ca 100 meter med blue pipe ti.
Litt mer info om prosjektet

 

Rosenholm skole, der VVS Engineering AS utfører jobben for Undervisningsbygg Oslo KF. Asplan Viak AS er VVS-rådgiver i prosjektet.
På Rosenholm skole skal ca. 3 300 meter med rør i bakken byttes ut på grunn av korrosjon. Dette er rør som har ligget i bakken i nærmere 30 år. Når de nye rørene er lagt så har disse en levetid på minimum 50 år, og kan fint ligge i 100 år også uten å ta skade av det.

 

Pon Cats nye hovedkontor på Berger fikk levert ca 1 000 meter med green pipe ti og blue pipe OT ti for utvendig ledningsnett til varmt forbruksvann og nærvarme. Det er Oslo VVS Service AS som er utførende for rørentreprisen og ÅF Infrastruktur AS er VVS-rådgiver. Prosjektet ble startet opp mai 2015 og forventes ferdig i oktober 2016.

 

«Vi i Armaturjonsson er svært fornøyde med at vi får tillit av bransjen også på utsiden av grunnmuren. Du kan jo si det slik at vi nå har kommet på utsiden av murene og gått under jorden», avslutter en smilende administrerende direktør i Armaturjonsson Kjell Bernt Kalland.